Magic editor - jak pracovat s dark mode

Co je to dark mode?

Typy dark mode

Jak pracovat s dark mode v Magic editoru?


Co je to dark mode? 

Dark mode je tmavá verze zobrazení vašeho e-mailu.

E-mail se může zobrazovat jak v základní světlé, tak i v tmavé verzi.

Nelze si uživatelsky definovat, kdy se e-mail zobrazí příjemci tmavě, a kdy světle. To záleží na tom, jak má příjemce nastavené své zařízení. Odesílatel tedy toto nemůže ovlivnit. Kampaň poté ani nelze nastavit tak, aby se nezobrazovala tmavá, ale pouze světlá verze.

Jak uvádíme v úvodu, v poštovním klientovi se tedy e-mail příjemcům zobrazuje na základě jejich nastavení režimu zařízení (PC, tablet, mobil). 

Jaký režim nyní používáte vy, můžete nalézt v nastavení zařízení. 

Např. u Windows = Nastavení - Přizpůsobení - Barvy, Mac = Nastavení - Vzhled.


Někteří e-mailoví klienti však nepracují s přednastaveným dark modem, ale vytváří si ho sami. Nejde na ně nijak zacílit přidáním stylů a jejich přístup k barevnosti kampaně je individuální. Kampaň tedy nelze nastavit tak, aby se zobrazovala vždy a pouze ve světlé verzi (viz. typy dark modu níže).


Typy dark mode:

Existují tři typy dark mode přebarvování na základě e-mailových klientů.

1. Řízený dark mode -> říkáme mu "řízený", protože jeho vzhled si určíte vy, v Magic editoru si ho tedy můžete nastavit pomocí dalších stylů v záhlaví e-mailu (Vzhled e-mailu). Nepodporují ho však všichni e-mailoví klienti (podporují ho například Apple produkty).

2. Chytrý automatický dark mode - vzniká detekováním světlých ploch, které převede na tmavé a inverzním zobrazením textů naopak ve světlých odstínech. Výsledkem je tedy dobře čitelný, tmavý e-mail, který je příjemný pro oči, avšak na odstíny barev nemůžete nijak cílit (např. některé mobilní aplikace).

3. 100% inverzní přístup k přebarvování barev - jde o druh dark modu, který sice světlé plochy přebarví na tmavé, jako jeho chytřejší automatický konkurent v předchozí zmínce, ale také přebarví tmavé plochy naopak na světlé. Pokud si tedy nastavíte tmavý, až černý newsletter s bílým textem, je dobré vědět, že v e-mailových klientech s tímto dark modem se newsletter zobrazí jako velmi světle šedý s černým textem (např. Outlook).


Jak pracovat s dark mode v Magic editoru?

Nejprve povolte dark mode. Klikněte vpravo nahoře na "měsíc".

V pravém panelu, v záložce Barvy poté naleznete možnost nastavení barev pro tmavé schéma (pro dark mode). Můžete si tak nadefinovat barvu pozadí, těla e-mailu, barvu tlačítka, textů a oddělovačů.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme